Pacman bën paraqitjen e tij të parë në Arkadat në vitin 1979 në Japoni nën Man top hokeji titullit, që rrjedhin nga PakuPaku japoneze e cila tregon veprimin e hapjes dhe mbylljes së gojës.

Lojë, e krijuar nga Tohru Iwanati për Namco kompanisë japoneze, bëhet e tij Lirimin e 22 maj 1980 në Japoni dhe ka një sukses legjendar shpejt me 100.000 njësi të shitura të atij viti.

Në vitin 1981, MS Pacman bërë daljen e tij për të tërhequr lojtarë, pjesën më të madhe Në vend të lojtarëve të qenit mashkull. Në vitin 1982, Super Pacman dhe më shumë Pacman që janë në zhvillim. Këto dy extensions janë të shënuara nga futja e faktorit të rastit, si dhe zëvendësimin e fishekëve me fruta. Pastaj Pac dhe Pal, Junior Profesor Pacman dhe Pacman bëjë paraqitjen e tyre në vitin 1983. Profesor Pacman do të jetë një dështim, sepse vetëm 400 terminalet do të prodhohen. Bie vazhdon vitin e ardhshëm me fillimin e Pacland, frymëzoi një seri televizive që ofron asgjë interesante për të bërë të lojtarëve. Kjo është fundi i epokës pas 4 Pacman vjet që kanë shënuar historinë e lojrave.

Në vitin 1988, Pacman është ngadalë të vijnë në treg me lirimin e PacMania në dispozicion në Megadrive dhe SHKP. Namco është duke u përpjekur për të përtërij jashtë kësaj loje 3D duke përfshirë dhënë mundësinë për Pacman kërcejnë, por loja ka shumë bugs, duke përfshirë në gjendje të heqë disa pilula ose fantazmave duket të jetë më shumë se 4. Back to 2D në vitin 1993 me lirimin e Gameboy PacAttack, një përzierje argëtuese e Tetris dhe Pacman.

Loja është në rafte bllok fantazmë për heronjtë tanë hani. Bie i ri në vitin 1994, Pacman 2, e cila është rezultat i Pacman, me një gameplay shumë e kufizuar.

1995 do të jetë viti i lëshimit të Pac-në-kohë, në një lojë platformë Gameboy si ka dhjetra. Ne duhet të mbledhë një farë fishekëve të mjaftueshme për të lëvizur lart nivelet.

Botërore më të shquar Pacman, lëshuar në vitin 2001 në PlayStation, e cila të gjitha gameplay e Mario në platformë 3D lojë me 36 nivele me çelës. MS Maze Pac Man çmenduri dhe Ethet Pacman janë gjithashtu shfaq të njëjtin vit në PlayStation, lojë në MPMM laby Ethet në 3D dhe multiplayer luftuar, ku ka të tjera Lojë karaktere Namco. 2001 ishte një vit i madh i suksesit të verdhë për djathë kamember.

Në vitin 2002, Pac Man World 2 është lëshuar në Gamecube dhe PlayStation 2, shumë të mirë 3D lojë platformë akoma, por parimi mbetet e pandryshuar, e cila jep një aspekt të përsëritura për të universit që i rrethon të drejtën heronjtë tanë, ose Namco duhet të përtërij! Ajo do të pasohet World 3 në vitin 2006.

Në vitin 2005, Pac-Pix dhe Pac'n'roll jashtë në Nintendo DS. Në Pix, ajo duhet të tërheq atë poshtë fantazmat Pacman dhe roll ka disa Nivelet 3D labirint.

Së fundi, Pacman Partia, u lirua në vitin 2010 në Wii, dhe është i përbërë nga 50 mini-games Arcade, për të festuar 30 vjetorin e Pacman.